Kasse i eget fodral

Nu duggar det tätt mellan inläggen!

Jag hittade en liten kasse på Pinterest som ligger i eget fodral. Det är botten på kassen som blir fodralet och kassen ligger inuti. Väldigt praktisk att ha med sig i handväskan, och rolig att sy. Jag har gjort fyra stycken och hade en femte på gång, som jag plåtade allt eftersom jag sydde. Det blev en liten beskrivning som jag nu bjuder på. Här är delarna som behövs.

3 delar till botten, 2 av tyg och en del vadd (till vänster på bilden). Mönsterdelen till botten får ni genom att rita en rektangel 27,5×15 cm och runda av hörnen.

Väsktyg 32×71 cm och överkant 5×71 cm (till höger)

2 handtag 10×53 cm vardera

1 blixtlås ca 35 cm (om ni använder blixtlås på metervara, går det åt lite mer) + en liten tygbit att avsluta blixtlåset med)

En bit snedslå att kanta sömsmånerna med.Börja med att quilta ihop bottendelarna med vadd emellan. Jag använde H 640, men kan tänka mig att det går lika bra med dubbel dukvadd. Sedan lägger man blixtlåset (som har fått en liten mössa) med avigsidan upp och taggarna inåt mot botten och syr runt. Sy inte för tätt intill blixtlåset!Nu till kassen. Sy ihop tygstycket med 1,5 cm sömsmån och gör en fällsöm. Gör likadant med överdelen, dock ingen fällsöm här. Vik handtagen på mitten och mitten igen och sticka båda kanterna. Här ligger kassen med avigsidan upp och överdelen sydd räta mot aviga med handtagen emellan. Det ska vara 15 cm mellan handtagen.När överdelen är fastsydd viker man över den till rätan, viker in kanterna och stickar. Jag har även stickat fast den andra sömsmånen mot kassen. Då är det aldrig någon risk att undertyget tittar fram. Mät ut fyra punkter på kassen i nederkanten och motsvarande punkter på lång- och kortsidorna på bottendelen. Nåla kassen mot bottendelen och sy runt.Nu det sista momentet. Kanta traskanterna med en snedslå. Färdig! I hängande tillstånd,Och hopvikt inuti fodralet.Alla fem i en hög.

En reaktion på ”Kasse i eget fodral

  1. Lena Stridh 2018-09-24 / 12:38

    Men så smart kasse och vilken bra beskrivning. Tack för den.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s