Två sommartunikor och fler bh-ar

Under veckan som gått har det varit full rulle på alla symaskinerna. Några nya bh-ar blev det. Nu är det äntligen tomt i lådan med bh-tyger och jag har att slita på ett bra tag framöver.

Ibland räcker en tygbit till flera bh-ar, om jag använder spets till kuporna istället för tyg. Därför ser en del lika ut, men jag försöker att variera med olika matchande spetsar på kupdelarna.

De här bägge är sydda av samma ljusa tyg, men med olika spetsar och axelband. Tyget syns på den översta, där inte spetsen räckte till den stora kupdelen.Den här är sydd i samma svarta tyg rakt igenom utan spets och krusiduller, med en bred resår i nederkanten. Detta tyg, som tyvärr inte kommer till sin rätt på bilden, använde jag i ett tidigare inlägg med bh-ar, men då hade jag rosa-svart spets på kuporna.

En plommonfärgad bh. Åter igen ett tyg som jag använt tidigare men då med ljus spets. Den får ett helt annat utseende med mörk spets i samma nyans som tyget.

Jag har också fått ihop en sommartunika och en top. Båda är i trikå med lite stretch. Det är tydligen modernt med storblommigt i vår. Eftersom jag är svag för blommiga tyger mot mörk botten, så föll jag för detta tyg. Modellen är en gammal favorit som kommer från Sömnad och handarbete 2011. Mönstret har två olika halsringningar. Jag klippte naturligtvis efter fel ringning, så det fick bli en präktig fjäril för att dölja det värsta. Den låg ändå och väntade på att bli använd.Jag satsade på ett säkert kort igen, från Sömnad och handarbete 2012. Här har jag däremot ändrat halsringningen. Den svarta kanten på ärmen och i halsen, är en elastisk ryschkant, som jag fällt in. Det blev ett flygfä här också. Färgerna stämde så precis med tyget, så jag kunde inte låta bli.

Lämna en kommentar